maanantai 21. marraskuuta 2011

Uutispommi: Sami Sykölle kenkää, Gloria-lehti pelastui

Kuva: marmai.fi
Päivän ja ties vaikka koko vuoden paras uutinen julkaistiin hetki sitten. Sami Sykkö saa lähteä Glorian päätoimittajan pallilta ja tilalle astuu kokenut Minna Juti. Aiheesta uutisoitiin viime viikon lopussa.

marmai.fi: Sami Sykkö lähtee - Minna Juti Glorian päätoimittajaksi

Omat tuntemukset ovat erittäin iloiset, joskaan minulla ei ole koskaan ollut mitään Samia vastaan henkilönä. Hän vain oli väärässä tehtävässä ja väärään aikaan. Myös uudistukset olivat tyyliltään sellaisia, että ne rikkoivat Glorian parhaita puolia jättäen jäljelle vain dramaattisesti laskeneen lehden myynnin.

Samin lähtöä odoteltiin monissa piireissä jo pitkään ja päätös oli Sanoma Magazines Finlandin puolelta se ainoa oikea. Tosin sen tapahtuminen kesti kumman pitkään. Joka tapauksessa parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Mitä Minna Juti sitten pystyy tarjoamaan? Hän on juuri oikean tyyppinen henkilö sekasortoiseen ympäristöön. Minnan tausta on vakuuttava ja monipuolinen. Toimittajana hän on alan ehdoton ammattilainen ja hänellä on myös tarvittavaa asiantuntemusta Glorian brändistä, sillä hän on työskennellyt sisarlehden päätoimittajana.

Ensimmäinen Minnan käsialaa oleva lehti tulee tammikuussa ulos ja aion ainakin itse olla ensimmäisten ostajien joukossa. Toki tulee muistaa se, että hänen kädenjälkensä tulee näkyviin vasta useamman numeron jälkeen ja näin toimituksen ulkopuolisena on vaikea analysoida mahdollisia solmuja toimituksen sisällä, jotka hänen ikävänä tehtävänä on purkaa ennen hihojen käärimistä sisällön puolella.

Millaisia tunteita tilanne herättää? Kommentoikaa arvon lukijat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti