maanantai 14. marraskuuta 2011

Helena Karihtala - silloin kun klassista tyyliä ei enää arvosteta

Kuva : YLE
Minua on alkanut huolestuttamaan, että klassista tyyliä ei arvosteta enää niin kuin ennen. Aiemmin sanaparsi klassisen kaunis oli käsite, johon monet tähtäsivät pukeutumisellaan. Sitä myös tunnuttiin arvostavan eri tavoin kuin nykyään. Vaatteita ja asusteita ostettiin kestämään aikaa. Monet investoivat esimerkiksi pukuihin ja merkkisaappaisiin ison osan kuukauden palkasta. Olen samaa mieltä, että jokaisen pitäisi löytää oma persoonallinen tyylinsä ja piristää sitä tasaisin väliajoin, mutta en toisaalta kannata joulukuuseksi pukeutumista ja liikaa persoonallisuuden tavoittelua pukeutumisessa.

Olen pyrkinyt omassa pukeutumisessa pitämään oman siistin ja elegantin tyylin, joka yleensä on jopa edellytyksenä bisnestaustaisille miehille. Naisia sen sijaan tunnutaan kohtelevan vielä huonommin, kun enää perinteinen klassinen tyyli ei riitä mihinkään. Vaikka kuinka esiintyy housupuvussa tai näyttävässä kotelomekossa on se tylsää ja mielikuvituksetonta. En voi käsittää minne tämän perinteisen tyylikkyyden arvostus on kadonnut. Kannatan ehdottomasti trendien seuraamista ja pienien jujujen ottamista mukaan pukeutumiseen, mutta minusta on taito pukeutua myös klassisen hillitysti ja säilyttää oma linjansa.

Varmasti tunnetuin esimerkki jatkuvasti kritisoidusta klassista tyyliä edustavasta suomalaisnaisesta on Helena Karihtala. Helena on pyörinyt televisioruuduissa viime vuodet aktiivisesti ja hän on myös tuttu kasvo erilaisissa tapahtumissa ympäri maan. Olen aina arvostanut hänen taitoaan tehdä pienestä suurta. Yksinkertainen on monesti kauniimpaa kuin liika monimutkaisuus ja omaperäisyys. Aiemmin työskentelin hänen kanssaan epäsuorasti yhdessä projektissa ja olin yllättynyt kuinka hän pystyi jatkuvasti pitämään omaa tyyliään yllä lisäten siihen aina uusia yksityiskohtia. Ei ihan helppo tehtävä edes ammattimaiselle stylistille saatika tavalliselle työssä käyvälle ihmiselle.

Ja Helena on vain yksi esimerkki. Suomessa on paljon klassista tyylikkyyttä edustavia naisia ja miehiä, jotka saavat osakseen epäoikeudenmukaista kohtelua. Klassisuus kun on aina muodissa ja erehtymätöntä tyylisilmää ei voi millään rahalla ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti