keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Luova maailma. Keskimäärin yhtä pihalla kuin Sami Sykkö ja GLORIA?

Kuva: Gloria.fi
Koen velvollisuudekseni palata edelleen Gloriaan ja sen tilaan, kun sitä ahkerasti erilaisissa medioissa käsitellään. Kiitos myös innokkaalle lukijalleni Karitalle, joka vinkkasi Gloriaa ja Sami Sykköä kehuvasta blogauksesta. Siinä Pia Sievinen ihastuu uuden lehden kuvitteelliseen rakkaustarinaan, jossa Niina Kurkinen ja Mikko Leppilampi esittävät pääosia. Kirjoittajaa tuntuu kiehtovan erityisesti tarinankerronta ja päähenkilöt.

TS: Viikon silmäys: ovela Gloria

Luin blogauksen useampaan kertaan ja täytyy rehellisesti sanoa, että olen melkeinpä kaikesta Pia Sievisen kanssa eri mieltä. Kommenttikentästä löytyy kohtuullisen hyvin omat tuntoni. Muotikuvat ovat teennäisiä ja niissä esiintyvät vaatteet jäävät olemattomaan sivuosaan. Niina Kurkinen on mallina varmasti ammattilainen ja kaunis, mutta näkisin mielelläni uusia kasvoja Glorian sivulla, kun Kurkisen ja Sykön ystävyyden myötä Kurkinen tuntuu olevan ainakin joka toisen numeron vakionaama jossain muodossa.

Mikko Leppilampea en ole koskaan ymmärtänyt en ihmisenä enkä mallina. Minulle hän on tuttu enemmänkin sinä poikana, joka kiusasi koulussa muita ja vanhemmilla päivillään tullut tutuksi lähinnä baaritappeluiden tuittupäänä. Oli miten oli, en pidä kuvia edes keskinkertaisina. Voin ottaa milloin vaan vanhemman Glorian hyllystä esiin ja näyttää paremmat kuvat. Mieleeni tulee ihan ulkomuistista muutaman vuoden takainen Marica Rosengårdin kuvaama Glorian kansi, jossa juhlavassa puvussa säteili brasilialainen huippumalli Flavia Eberhard. Siinä oli sitä jotain ja mikä parasta koko lehti sen ympärillä oli täyttä timanttia!

Pia Sievisen blogausta kannattaa myös katsoa hieman erilaisesta näkökulmasta, sillä hänet on palkittua Glorian toimesta aiemmin yhtenä Suomen parhaista pukeutujista. Joten objektiivisuudesta on vaikea sanoa tai sitten en vaan ymmärrä hänen ajattelumalliaan. Toisaalta häneltä on tullut myös tällaisia blogauksia, joista en kyllä saa kiinni en sitten millään.

Viikon silmäys: vaatteet pois

2 kommenttia:

 1. No huh huh! Vai olivat vaatteet rumia, kuvat huonoja ja kirjoittajalla ilmeinen antipatia Mikkoa kohtaan. Ammattimaista?! Mikko oli paljon parempi asentojen, ilmeiden ja poseerausten suhteen kuin ammattimalli Nina Kurkinen. Nina jäi Mikon varjoon. Mikko toi kuitenkin vaatteet esille ja niinhän kuuluukin. Kuvat olivat superhyviä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteestasi. Ensinnäkin jokainen näkee kuvat varmaan omasta näkökulmastaan ja kun kuvista puhutaan, niin absoluuttisesti hyvää ja huonoa on mahdoton määritellä. Mielipiteet voivat poiketa toistaan kuvassa kuin kuvassa.

  Toiseksi vaatteet eivät olleet rumia, päinvastoin. Olisin vain kaivannut enemmän vaihtelua, niin kuin tällaisissa sarjoissa on tapana. Minulla ei myöskään ole mitään antipatiaa Mikkoa kohtaan, hän on mielestäni tehnyt näyttelijänä hyvää työtä. Mutta en voi sanoa suuresti arvostavansa häntä toilailujen ja käytöksen johdosta, sillä ne ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä asioita.

  Niina on puolestaan ollut aina hyvä ja ottaen esimerkiksi hänen ikänsä huomioon tuskin kovin moni muu pystyisi työskentelemään tuolla tasolla. Silti kaipaisin malleihin vaihtelua, sillä Glorian pitäisi olla loistava ponnahduslauta uusille suomalaisille kyvyille ja myös kansainvälisten mallien näyteikkuna.

  Lopuksi nuo kuvat ovat vain pieni ongelma, kun lehden muut osa-alueet ovat pahemman kerran kateissa. Koko konsepti kaipaisi tason nostoa ja paluuta siihen, missä vielä Riitan aikana parhaimmillaan kuljettiin.

  VastaaPoista