tiistai 27. joulukuuta 2011

"Vuoden parasta aikaa"

Hyvä ystäväni soitteli minulle eilen ja jutteli varmaan puolen tunnin verran alennusmyynneistä. Hänestä ne ovat vuoden parasta aikaa ja nyökyttelin salaa niin voimakkaasti, että niska on ollut koko päivän kipeä. Alennusmyynneissä yhdistyy melkeinpä kaikki shoppailun parhaat puolet ja sitä voisi jopa romantisoituna pitää sosiaalisena tapahtumana, joka kerää erilaiset ihmiset yhteen samojen laarien ääreen shoppailemaan muun muassa vaatteita.

Tuskin on kovinkaan suuri salaisuus, että on itse ollut alennusmyyntien suuri ystävä. Perinteisesti miehet eivät ole juurikaan kiinnostuneet muodin ostamisesta ja vielä vähemmän alennusmyynneistä. Viime kesänä alennusmyynneissä samoja Jumbon Stockkan vaatekasoja tonki muuan Jaakko Selin ja keskustassa puolestaan hyppelehti tarjousten hullaannuttama Jorma Uotinen. Tavalliset tallaajat ovat jääneet perinteisesti kotiin. Nyt kuitenkin kaikki on muuttumassa ja kuten YLE:n illan uutisista kuulimme on miesten puketuminen heräämässä täällä kylmässä pohjolassa. Tästä hyötyvät niin miehet kuin myös puolisot, siskot ja äidit, jotka voivat ehkä viimein huomata miesten oppivan pukeutumaan paremmin.

Ja asiaan, tuli sitä taas tänään tehtyä hetkinen lenkki Helsingin ydinkeskustassa. Ihmisiä oli liikkellä varsin runsaasti ja joissain paikoissa jopa ruuhkaksi asti. Muodin parissa työskennelleenä voisin pitää tuotevalikoimaa kohtuullisena. Alennukset olivat tyydyttäviä ja tuotteita oli tarjolla noin yleisesti runsaasti. Itse herään vasta kun alennukset ovat 40% tietämillä tai yli sen. Olen ostanut paljon klassisia tuotteita ja etenkin farkut, hyvät nahkakengät sekä yleinen bisnespukeutuminen ovat kuuluneet omiin suosikkeihini. Parhaat alennukset tuntuvat kuitenkin siirtyneen nettiin ja kansainvälisiin verkkokauppoihin. 

Laadukkaita merkkituotteita voi saada hyvillä alennuksilla ja ainakin Englannissa ja Italiassa on tuotteista nyt ylitarjontaa. Ehkä taantuma on syypää, mutta kuluttajat voittavat, sillä nyt varastoissa on perinteisiä alennusmyyntejä enemmän täytettä ja tuotteita riittää pidemmäksi ajaksi kuin tälle päivälle tai huomiselle. Toivon kaikille onnea tarjousten metsästämiseen ja muistutan jälleen klassisen pukeutumisen eduista!

Toivottavasti kaikilla oli myös rentouttava joulu. Omista paketeistani kuoriutui muun muassa Kenzon upeita tuoksuja ja hemmottelulahjakortti kylpylään. Kyllä nyt taas kelpaa odottaa tammikuun uusia haasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti