sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Viimeisen viikon vinkki, mitä miehelle joululahjaksi?

Jouluun ei ole enää kauaa, silti yhtä useampi tuntuu vielä tuskailevan lahjojen kanssa. Etenkin miehille tuntuu olevan mahdotonta ostaa järkeviä lahjoja. Koen velvollisuudekseni miehenä esitellä muutamia hyviä ideoita ystäviltäni ja itseltäni, toivottavasti ne auttavat hädässä ja paketit ehtivät konttiin.

Aluksi kannattaa muistaa, että jokainen mies on yksilö siinä missä nainenkin. Kaikki miehet eivät välttämättä pidä urheilusta, kaljoittelusta tai Led Zeppelinin musiikista. Onkin aina hyvä suhteuttaa lahja sen saajaan ja esimerkiksi vaatteissa antaa lahjaksi vain tuotteita, jotka ovat varmasti oikeaa kokoa.

Alla muutamia hyviä lahja-ideoita.

Hajusteet ja ihonhoitotuotteet: En tunne yhtäkään miestä, joka ei olisi tyytyväinen esimerkiksi Bossin aftershavesta tai laadukkaasta toilettisetistä. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota tuotteiden sisältöön ja esimerkiksi perinteisten joulupakkausten imagoon. Monille AXE:n halpispaketit osoittavat lähinnä huonoa makua ja yksi oiva idea on tehdä oma lahjapaketti, johon kokoaa esimerkiksi kotimaisia miesten ihonhoito- ja hajustetuotteita.

Kenkälaatikko: Tuote, joka kuulostaa monista järjettömältä olisi ainakin omaan käyttööni tarpeellinen. Hieman yksinkertaista tuotetta voi parantaa täyttämällä sen jollain hauskalla yllätyksellä. Tuotteiden kunnolliseen säilytykseen ei kiinnitetä nykyään huomiota ja hienot pukukengät voivat olla kenkäpinon alimmaisena.

Matkalaukun taskuvaaka: Yleiskäyttöinen apuväline, joka olisi monen liikematkaajan mieleen. Helppo ja nopea käyttää, joskin pukin tulee olla tarkkana korkeahkon hintalapun kanssa. Markkinoilta löytyy jo eri valmistajien tuotteita ja halvimmat ovat huomattavasti edullisempia.

USB-muistitikku: Tylsä ja tavallisen lahjanantajan valinta. Niille on kuitenkin käyttöä. Nykyisten tiedostojen koon kasvaessa, tikun olisi syytä olla vähintään 4 GB:n kokoinen ja mielummin suurempi. Markkinoilta löytyy myös muistikortteja joihin on integroitu MP3-soitin ja kuulokeliitäntä.

Herrainkynä: Vaikka maailma on menossa virtuaalisen suuntaa arvostaa nykyisessä maailmassa myös tiettyjä perusarvoja. Kunnollinen muste- tai kuulakärkikynä, joka tuntuu hyvältä ja jolla voi tehdä muistiinpanoja tuntuu olevan sukupuuttoon kadonnut. Sinun tehtäväsi on korjata tämä ongelma. Esimerkiksi Mont Blanc?

Juomalasit: Taas lahja, jota moni ei ymmärrä antaa. Itse olisin ikionnellinen muutamasta näyttävästä esimerkiksi kristallisesta juomalasista, jotka tuntuisivat hyvältä kädessä ja olisivat myös näyttäviä. Mielikuvissa pyörivät Finnarin vanhan loungen viski-lasit, jotka olivat niin lähellä täydellisyyttä.

Ei näin! Otin esille myös muutaman lahjan, joita tulee välttää tai joihin liittyy riskejä.

Partakone: Hygieniatuote, jonka antaja luulee tekevänsä palveluksen. Tutkimuksen mukaan miehille parta on kuitenkin eräs kehon henkilökohtaisimmista asioista. Se taas tarkoittaa, että osa voi kokea partakoneen hieman loukkaavana tai huonona lahjana. Hurjimmissa vertauksissa partakoneen antamista miehelle on verrattuna kuukautissuojien antamiseen naisille. Kannattanee antaa vain perheen sisällä.


Villasukat, kravatti tai boxerit: Ne ikuiset joululahjat, joiden saaja tuskin ilahtuu. Kaikista helpoimmat ja tylsimmät lahjat masentavat varmasti. Jos aikoo antaa tylsän lahjan voi sitä kuitenkin yrittää piristää. Esimerkiksi sukkien sisään eksynyt lentolippu tai boxereiden välistä löytyvä lahjakortti voivat vielä pelastaa mustalta joululta.

Menestystä viime hetken lahja-apajille! Ja rauhaisaa joulun odottelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti