perjantai 23. joulukuuta 2011

Muotisuunnittelusta Suomen seuraava menestyskonsepti?

Näin tänä aamuna mielenkiintoisen uutisen, jossa haastateltiin muotoiluasiantuntija ja desingkonsultti Kaj Kalinia. Hän povaa suomalaisen vaatemuotoilun nousevan tulevaisuuden design-veturiksi, mutta hän haluaa siirtää nämä lahjakkuudet katulamppujen ja sairaaloiden pariin.

Toistan taas itseäni ja totean, että on hyvä kun näitä nimiä nostetaan esiin ja suomalaisen muotisuunnittelun tilaa pohditaan. Täytyy kuitenkin muistaa realiteetit. Kuinka moni esimerkiksi Pariisissa tai Milanossa tuntee Katri Niskasen tai Mert Otsamon? Tuskin kovin moni. Askeleita on otettava, ennen kuin Suomesta tulee mikään vaatedesignin mekka. Työtä on ihan hirvittävästi ja kilpailu on kovaa. Askeleet ovat pieniä, mutta jokainen on aina saavutus.

On jännä idea yrittää siirtää näitä suunnitelijoitamme tekemään muuta kuin vaatteita. Vanhan viisauden mukaan kannattaa siirtyä joskus pois mukavuusalueelta ja kokeilla uutta. Konsulttien ennustuksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Heillä on perinteisesti tiukkoja mielipiteitä, mutta he eivät ota vastuuta sanomisistaan. Tulevaisuutta kun kukaan ei osaa nähdä.

iltalehti.fi- Designkonsultti ennustaa vaatesuunnittelusta uutta lippulaivaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti