lauantai 21. tammikuuta 2012

Megauploadin kaatumisesta omituisia seurauksia muodin ammattilaisille

Viikon suurimmaksi uutiseksi muodostunut Megauploadin tiedonsiirtopalveluiden katkaiseminen ja toimintaa pyörittävien pidätykset ovat vetäneet mielenkiintoa puoleensa. Ottamatta kantaa mahdollisiin rikoksiin palvelun taustalla oli Megaupload yksi verkon suosituimmmista tiedostojen liikutteluun keskittyneistä palveluista. Ehkä juuri siksi myös muodin parissa työskentelevät ovat kokeneet menetyksiä yllättäen päättyneen palvelun vuoksi.

Esimerkkeinä voi pitää keskustelupalstat täyttäneet viestit, joissa ihmetellään onko omia tiedostoja mahdollista saada enää koskaan takaisin. Muutamat ammattikuvaajat ovat käyttäneet palvelua ja eilen bongasin nimettömän viestin, jossa kovin huolestuneena todetaan yhdysvaltalaisen vaatemerkin editoitujen pressikuvien ainoiden jäljelle jääneiden kopioiden olevan nyt kateissa. Tällainen tapahtuma varmasti herättää ihmisiä ja monet oppivat tallentamaan tiedostoistaan useampia kopioita.

Muodin parissa työskenteleville suurin menetys on kenties maailman laajimman muotinäytöksiä sisätäneen videokokoelman katoaminen taivaan tuuliin. Epävirallinen kokoelma oli laaja ja se sisälsi videoita aina 70-luvun lopulta nykypäivään kattaen kaikki suurimmat muotitalot ja myös monia harvinaisempia muotinäytöksiä. Videot olivat poikkeuksellisesti hyvälaatuisia ja ne olivat suoraan katsottavissa Megauploadin videoiden suoratoistoon keskittyneestä sisarpalvelusta.

Videokokoelmaa käyttivät aktiivisesti muun muassa muotitoimittajat, joille videot olivat hyvä lähde taustamateriaalille. Esimerkiksi tuntemani tanskalainen muotitoimittaja oli lisännyt seuraavan viestin Facebookiin eilen huomattuaan kaikkien videoiden kadonneen.

What? Our beloved ****** video collection is gone!!! Can you believe it? F***

Oppia ikä kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti