perjantai 6. tammikuuta 2012

Marimekko - Via Scandinavia - Oslo

Taannoisen kilpailun vastauksista innostuneina lähdin tutustumaan Tukholman ja Oslon Marimekon myymälöihin, kun ylimääräinen vapaapäivä löytyi ensimmäisestä taskusta ja toisesta nippu lentolippuja kiivaan lentoyhtiöiden hintapudotuspelin seurauksena. Viime syksynä Suomen tunnetuin muotitalo avasi sekä Oslon että Tukholman ytimeen omat brändimyymälänsä. Oslon myymälä sijaitsee Hegdehaugsveienilla ihastuttavassa miljöössä aivan Slottsparkenin vieressä. Paikalle pääsee keskustasta kävellen tai raitiovaunuilla 11, 17 ja 18.

Oslon myymälä ilahdutti tutullä värikkyydellään ja myös asiakkaita tultiin palvelemaan pikaisesti. Myyjiltä luonnistui englanti ja ruotsi, molemmat kiitettävästi. Muita asiakkaita ei kuitenkaan näkynyt lounastunnilla. Tuotevalikoima oli kattava sisältäen pukeutumisen ohella sisustus- ja kodintarvikkeita. Myyjien ystävällisestä asenteesta huolimatta heidän tietoisuus brändistä ja tuotteiden suunnitteljoista oli heikkoa. Kokemuksena Oslon myymälä oli hyvin toteutettu, mutta parantamista olisi toivonut myyjien tietoisuudesta tuotteita sekä työnantajaa kohtaan.

Kaupungista löytyy ennestään melkein kymmenen liikettä, jotka ovat Marimekon virallisia jälleenmyyjiä. Toisaalta heidän tuotevalikoimansa on erittäin rajattu ja oman brändiliikkeen saaminen kaupunkiin parantaa yleensä näkyvyyttä. Oslo ja Tukholma ovat osa yrityksen laajentumista kansainvälisesti ja Oslo on tunnettu nousevana muotikaupunkina, joka pienestä koostaa huolimatta pitää sisällään erilaisten kulttuurien jäseniä sekä suomalaisella mittapuulla varakkaita asukkaita.

Tämä concept store aukesi viime vuoden lopulla. Saa nähdä vakiinnuttaako se paikkansa oslolaisten ikkunana suomalaiseen muotiteollisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti