tiistai 3. tammikuuta 2012

Suomalaisen muodin unohdetut tähdet - Marianne Koivisto

Lupasin uuden vuoden innoittamana jotain erilaista juttua blogiin. Monesti suomalaiset aivan syyttä suotta pitävät itseään huonoina ja vähemmän tunnettuina muodin ammattilaisina. Meillä on ollut ja on tälläkin hetkellä upeita kykyjä monilla muotiteollisuuden aloilla. Monet ovat kuitenkin jääneet varjoon julkisuudelta ja itse koen lähes viikottain yllätyksiä, kun opin tuntemaan uusia muodin parissa vaikuttavia ihmisiä. Koen siis velvollisuudeksi nostaa tietoisuutta suomalaisista ammattilaisista.


Kuvat: portfolio.fi
Ensimmäisessä osassa on aikoinaan Maikkarilla pyörineen Mallikoulu-sarjan malli Marianne Koivisto. Hän oli jo kilpailun aikana upea ja potentiaalinen malli kansainvälisiäkin kenttiä ajatellen. Mallikoulun päätyttyä Mariannen tie vei Suvi Koposen ohella mallitoimisto Paparazziin ja Marianne teki paljon erityisesti kotimaisiin lehtiin editoriaaleja sekä työskenteli ahkerasti mainosmallina.


Kansainvälistä menestystä hänelle ei kuitenkaan tullut ja Mariannen työtahti hiljeni. Hänet muistetaan ehkä parhaiten kohua aiheuttaneesta Ivana Helsingin näytöksestä lokakuussa 2006, kun hän käveli läpikuultavassa asussa. Suomen keltainen media reagoi tyypilliseen sivistymättömään tapaansa leimaten esityksen alatyyliseksi ja nuorille sopimattomaksi erottiiseksi muotinäytökseksi.
Kuva: is.fi
Kohun jälkeen Mariannesta ei juurikaan kuultu, hän esiintyi muutamissa mainoskuvissa toimien myös hiusmallina ja siirtyi jossain vaiheessa Marita Hakalan mallitoimisto Portfolio.fi:n listoille, josta hänet voi löytää vielä tänäkin päivänä. Aktiivisena häntä ei olla kuitenkaan nähty enää catwalkeilla, editoriaaleissa eikä mainoksissa.

Monet alalla työskennelleet ovat toistuvasti ihailleet hänen upeita kasvojaan yhdistettynä kauniin valkeisiin hiuksiin ja hänen siroa kehoaan. Joidenkin mielestä Mariannella olisi ollut myös kansainvälistä potentiaalia, jos hän olisi päässyt maailmalle nuorempana. On myös omituista miksi Mariannea ei ole nähty kotimaassa enempää, sillä trendi on ollut käyttää lehdessä myös naisen ikään ehtineitä malleja. Ehkä ilman vuoden 2006 kohua Mariannea nähtäisiin vielä tänäkin päivänä aktiivisempana ja ainakin itse näkisin hänet vielä erinomaisena mainosmallina.

Tuoretta tietoa Marianne tilanteesta ei ole tarjolla, hänet on nähty mainoksissa muutama vuosi takaperin ja hän asuu ilmeisesti pääkaupunkiseudulla. Toivottavasti Marianne tekee vielä jonain päivänä paluun malliksi. Jos lukijoillani on tietoa Mariannesta, olisi mukava kuulla missä hän nykyään vaikuttaa.

5 kommenttia:

 1. en tykännyt mariannesta mallikoulussa. suvi ja sini oli kauniimpia. marianne asuu espoossa.

  VastaaPoista
 2. Blogisi on hauskan erilainen. Marianne on tosi kaunis olen nähnyt sen livenä monesti. Mallikoulun tytöistä nätti oli myös Marttiina joka oli telkkarissa viime syksynä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos palauttesta molemmille. Kuten kirjoitin, mielipiteet riippuvat pitkäti katsojasta. Itse pidän Marianne kuitenkin yhtenä upeimmista malleistamme ja olisi ollut hienoa nähdä Mariannella pidempi ura.

  VastaaPoista
 4. Marianne on tuttu tyttö ulkonäöltään. Muistaako joku Sokoksen mainoksia muutama vuosi sitten?

  VastaaPoista
 5. Marianne on ihana ihminen ja vuosia hänet tunteneena voin sanoa että harvassa on hänen kaltaiset ihmiset. Ja hyvältä näyttää vieläkin. ;)

  VastaaPoista