keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Suomalaisen vaateteollisuuden klassikko Nanso ongelmissa

Kuva: Facebook Nanso
Suomalaisen muotimaailman klassikko on taas ahtaalla. Nanso uutisoi hiljattain uusista YT-neuvotteluista ja Nanso Group konsernin tulos oli viime vuonna noin 200 000 euroa tappiollinen. Nansolla on tällä hetkellä Suomessa kaksi tehdasta ja Virossa yksi. Tarkoituksena on tehostaa toimintaa ja pyrkiä reagoimaan paremmin vaatteiden kysynnän mukaan. Uutinen on huolestuttava, sillä suomalaisella vaateteollisuudella ei mene puheista huolimatta kovinkaan hyvin. Väkisin mieleen tulee esimerkiksi Pertti Palmroth tai Marimekon ongelmat tietyillä markkinoilla.

Nanso on yksi niitä harvoja jäljellä olevia pitkän historian omaavia alan yrityksiä Suomessa ja työtä Nansolle tekee täällä yli 500 ihmistä. On myös ihmeteltävä miksi Nanso teki noinkin suurta tappiota? Yritys on korostanut trendikkäänä pidettyä vastuullisuutta ja myös tuotteiden laadun ansiosta saavutettavaa kestävyyttä. Yrityksen malleina ovat olleet muun muassa Kirsi Pyrhönen, Julia Johansen ja yritykselle ovat työskennelleet monet lahjakkaat suunnittelijat. Esimerkiksi ensi syksystä vastaan kovassa nosteessa oleva Katri Niskanen.

Suomalaisen muodin kannalta olisi toivottavaa, että Nanso selviäisi vähällä YT-kierroksesta ja pystyisi kääntämään tappiot voitoksi. Jos vielä muutama tällainen iso toimija Suomesta katoaa ei meille jää paljoa jäljelle. Valitettavaa, mutta totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti